Tomografie gratuită PET CT la Spitalul Colentina din București pentru pacienții oncologici

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia, în mod gratuit, de cea mai modernă investigaţie tomografică în cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Tomografia cu emisie de pozitroni oferă un diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii, şi ajută medicii să elaborareze un tratament personalizat, adaptat nevoilor fiecarui pacient în parte – chirurgie, chimioterapie sau radioterapie, au anunțat reprezentanții Spitalului Colentina.

Investigația este utilizată cu precădere în sfera afecțiunilor oncologice. Aceasta poate evidenţia apariția unei modificări oncologice cu aproximativ 6-18 luni înaintea celorlalte tipuri de proceduri imagistice disponibile în România la ora actuală (ex: examen CT, examen IRM).

Această investigație este folosită în scop diagnostic, pentru stadializare, în timpul tratamentului, precum şi la finalul terapiei.

Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomograf (CT) este cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic disponibilă în prezent la nivel mondial. Principalul beneficiu pentru pacient este evidenţierea unor eventuale leziuni maligne cu aproximativ 6 – 18 luni înainte de apariţia modificărilor structurale anatomice, Această tehnologie, aleasă corect, aduce rezultate remarcabile în managementul pacientului oncologic, prin posibilitatea personalizării tratamentului în fiecare etapă a bolii.
– Dr. Irina Manea, Medic specialist Medicină Nucleară Spitalul Clinic Colentina

Examinarea Iniţială permite evaluarea cu o acuratețe crescută a extinderii bolii și este foarte utilă în alegerea tipului de tratament: chirurgie, chimioterapie și/sau radioterapie.

Examinarea Intermediară, din timpul tratamentului, ajută la evaluarea eficienței tratamentului. Oferă astfel oportunitatea stabilirii unei terapii personalizate și ajustarea acesteia în timp real, conform necesităților pacientului și evoluției bolii.
#ExaminareaFinală, la sfarşitul tratamentului, evaluează cu precizie crescută rezultatul terapeutic şi apreciază probabilitatea de reapariție a bolii.

Investigația PET-CT se realizează în general de la baza craniului până în treimea superioară a coapselor. Permite astfel identificarea tumorilor primare, evaluarea metastazelor locale și la distanță a acestora, în cadrul unei singure investigații. Această procedură oferă informaţii suplimentare și în cazul leziunilor pentru care examinarea IRM sau CT este neconcludentă sau negativă.

Investigația PET-CT este o tehnică modernă, non-invazivă, nedureroasă și ușor de suportat de pacient. Doza de radiații este semnificativ mai scăzută decât în cazul examinărilor CT native şi cu substanță de contrast, cu atât mai mult cu cât iradierea prin examinarea CT creşte cu numărul de segmente corporeale investigate.

Investigația PET-CT este în prezent disponibilă gratuit pentru pacienții internați în Spitalul Clinic Colentina.

În condiţiile unei incidenţe în constantă creştere a afecţiunilor de natură oncologică, necesitatea investigaţiilor de Medicină Nucleară, care au strânsă legatură cu această patologie este, de asemenea, în creştere.

Principala noastră preocupare, la Spitalul Clinic Colentina, este oferirea unui diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii urmat de elaborarea unui tratament personalizat adaptat nevoilor fiecarui pacient în parte. Lansarea serviciilor de PET-CT vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor oncologici, ţinând cont că această patologie are o incidenţă în permanentă creştere şi apare la vârste din ce în ce mai tinere. Pe lângă un act medical de înaltă calitate, acordăm o deosebită atenţie atât impactului psihologic pe care îl are acest tip de afecţiune, cât şi confortului pacientului încă din etapa de diagnostic
– Dr. Ioan Bogdan Furtună, Director Medical Spitalul Clinic Colentina.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator