Timișoara: Tratamente cu apă geotermală la clinica de balneologie din cadrul Spitalului municipal

Clinica de Recuperare, Medicină fizică și Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara a obținut licența de exploatare a izvorului geotermal din zona Michelangelo.

Spitalul Municipal din Timișoara face în aceste zile ultimele demersuri pentru obţinerea licenţei de exploatare pentru două izvoare de apă geotermală cu o temperatură de circa 85°C din zona centrală a oraşului, a anunțat Radio România Actualități.

Acestea vor alimenta cele două bazine de la Clinica de balneologie, care au fost închise în urmă cu 10 ani din cauza degradării şi colmatării instalaţiilor de apă termală.

Bazinele vor fi reabilitate în cadrul unui amplu proiect de modernizare a unităţii medicale, pentru care s-au obţinut 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Acesta prevede extinderea clinicii, renovarea ambulatoriului, precum şi dotări moderne pentru toate compartimentele de hidroterapie şi kinetoterapie, astfel încât numărul pacienţilor va creşte cu 35%.

În urmă cu doi ani am reușit să recuperăm în instanță Clinica de Balneologie de pe Bv. C.D. Loga. Am promis atunci investiții care să transforme această clinică într-una dintre cele mai moderne și mai extinse din țară. Iată că proiectul cu finanțare europeană care triplează suprafața acestei clinici și aduce dotări de top a ajuns în faza de precontractare. Spitalul municipal a obținut licența de exploatare a izvorului de apă termală din zona Michelangelo.
– Dan Diaconu, viceprimar

Proiectul care urmează să fie finanțat cu bani europeni are o valoare totală de peste 13 milioane de lei, Primăria Timișoara contribuind cu 2% din sumă.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, sume importante de bani vor fi investite în extinderea clinicii, în reabilitarea corpurilor de ambulator existente, incluzând bazinul mare, dotări de top pentru hidroterapie, kinetoterapie sau recuperare medicală.

Patologia tratată în cadrul Clinicii de balneologie Timișoara

Afecțiuni neurologice: hemiplegii / pareze, paraplegii, monoplegii, pareze crurale sau brahiale de diverse etiologii (vasculare, posttraumatice, degenerative).

Sechele ale afecțiunilor ortopedice și posttraumatice precum fracturi, luxații, entorse ale membrelor superioare și inferioare.

Afecțiuni reumatice diverse: reumatisme degenerative (artroze cu orice localizare), reumatisme inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta si alte spondilartrite seronegative).

Reumatisme abarticulare: tendinite, bursite, fasciite, miozite, periartrite.

Alte afecțiuni osoase și articulare: osteoporoza, guta, condrocalcinoza.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator