Spitalul Județean din Galați va fi dotat cu aparatură necesară depistării coronavirusului

Spitalul Clinic de Urgență „Sf.Apostol Andrei” din Galați va avea aparat pentru depistarea coronavirusului și va deveni singura unitate medicală din sud-estul țării care va putea face teste pentru identificarea virusului.

Acesta va fi cumpărat sau luat în comodat, în funcție de ofertele distribuitorilor de pe piața aparatelor medicale, anunță autoritățile județene.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că au luat decizia să doteze laboratorul spitalului din Galați cu un aparat performant care depistează numeroase tipuri de virusuri, inclusiv COVID-19.

În funcție de ofertele de pe piața aparatelor medicale acesta va fi cumpărat sau luat în comodat. Aparatul costă între 600.000 de lei și 800.000 de lei și, dacă se va merge pe varianta de cumpărare, Consiliul Județean va organiza licitație publică. În varianta comodatului, procedurile sunt mult mai rapide: aparatul poate ajunge la spitalul din Galați în câteva zile.

„Am decis să dotăm laboratorul spitalului cu un aparat performant cu care se poate depista coronavirusul. Spitalul va fi un centru regional, vor veni probe din mai multe județe. Astfel, nu vom mai pierde timp, acum toate probele sunt trimise la București. Aparatul nu depistează doar coronavirusul, ci și alte virusuri. Astăzi (luni, 2 martie n.r.) decidem dacă îl cumpărăm sau dacă îl luăm în comodat. Sunt avantaje și dezavantaje. Bani avem, costă între 600.000 de lei și 800.000 de lei, dar pentru achiziție trebuie să facem licitație care durează, sunt proceduri. În comodat îl aducem la spital de pe o zi pe alta și noi cumpărăm doar reactivii. Oricum, avem nevoie de acest aparat, îl vom lua”, a explicat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În prezent, toate probele recoltate în Galați sunt trimise la Institutul Matei Balș din București. Un alt centru regional pentru depistarea virusului este la Iași care acoperă cea mai mare parte a Moldovei.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Nykolas georgy - 2020-03-06 15:27:41

Sunt un om simplu dar fericit să citesc cu mare plăcere despre prima feme doctor din Romania .1857 născută în Călărasi ,in regat.