Reprezentanții medicilor de familie din București: Vă oferim îndrumare şi consiliere prin telefon, mail, whatsapp

Asociația Medicilor de Familie - București (AMF-B) a transmis, duminică seara, o scrisoare deschisă în atenția pacienților cărora le transmite să își limiteze, pe cât posibil, vizitele la cabinet. Medicii de familie sunt gata să ofere consultații prin telefon și programe de chat.

Reprezentanții AMF-B spun că astfel încearcă evite aglomerația la cabinete.

„Vă rugăm să vă limitaţi vizitele în orice mediu medical (spitale, cabinete etc), atâta timp cât nu reprezintă o situaţie gravă, sau cu adevărat o urgenţă. Evitaţi prezentarea la cabinet când nu este absolut necesară. Nu uitaţi că putem să vă oferim îndrumare şi consiliere prin telefon, mail, whatsapp, alte forme de chat. Vă vom chema la cabinet doar în situaţiile în care este indispensabil un consult medical. Dacă aveţi nevoie de reţete pentru boli cronice, vă rugăm să ne anunţaţi telefonic pentru programare. Vom încerca să evităm aglomeraţia şi contactul vostru cu alţi pacienţi”, se precizează în mesajul transmis de reprezentanții medicilor de familie.

Pacienții sunt, de asemenea, sfătuiți să respecte o serie de reguli, în situația în care prezentarea la cabinetul medicului de familie este necesară.

  • Să purtaţi mască şi mănuşi de cauciuc,
  • Să nu atingeţi pe nimeni şi să evitaţi atingerea suprafeţelor din jur,
  • Purtaţi în buzunar o sticluţă cu gel dezinfectant şi şerveţele umede dezinfectante cu alcool, pe care să le folosiţi şi apoi să le aruncaţi în coşuri de gunoi cu capac,
  • Rămâneţi în curte, în maşină, sau departe de alte persoane şi anunţaţi medicul că aţi sosit,
  • Aşteptaţi calm să fiţi invitat în cabinet.

„Dacă aveţi o problemă urgentă, sau simptome de infecţie COVID – 19 (debut brusc cu cel puțin unul dintre simptomele: tuse, febră, durere în gât, greutate în respirație și contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 SAU istoric de călătorie internațională) sunaţi la medicul de familie, sau la 112. Veţi primi îndrumările necesare. Nu omiteţi adevărul niciodată, deoarece răspândirea majoră a infecţiei va ucide mulţi dintre cei dragi nouă și vă face pasibili de pedeapsă penală”, se mai arată în mesajul comunicat de AMF-B.

Referințe

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator