Personalități ale lumii medicale, decorate de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale

Personalități ale medicinei și ale învățământului medical românesc au fost decorate de președintele Klaus Iohannis în semn de apreciere şi recunoaştere pentru rezultatele obţinute de-a lungul timpului în activitatea medicală şi didactică.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru excepţionalul profesionalism dovedit de-a lungul timpului în slujba salvării de vieţi omeneşti, pentru contribuţia personală la formarea şi instruirea noilor generaţii de cadre în domeniul neurochirurgiei, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului profesor dr. Alexandru Vlad Ciurea.

De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru excepționalul profesionalism dovedit în activitatea medicală şi didactică, pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă în punerea în aplicare a unor noi metode de tratament în domeniul chirurgiei cardiovasculare moderne, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, domnului profesor dr. Horaţiu Suciu.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în semn de deosebită apreciere şi recunoaştere pentru rezultatele obţinute de-a lungul timpului în activitatea medicală şi didactică, pentru dăruirea şi abnegaţia dovedite în perfecţionarea actului medical, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului profesor dr. Ovidiu-Alexandru Băjenaru, domnului conferenţiar dr. Iulian Brezean, domnului profesor dr. Victor Nimigean, doamnei profesor dr. Cătălina Tudose și domnului conferenţiar dr. Ioan Ţilea.

De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale a Românei, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical, Președintele Klaus Iohannis a conferit:

  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer domnului dr. Adrian Lobonţiu (Statele Unite ale Americii) și domnului profesor dr. Alexandru Rafila;
  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler domnului profesor universitar dr. Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, domnului conferenţiar universitar dr. Dragomir Ovidiu Chioncel, domnului Constantin Dina, doamnei dr. Valeria Herdea, domnului profesor dr. Viorel Jinga, doamnei dr. Andreea Anamaria Moldovan, domnului profesor dr. Victor Dan Eugen Strâmbu și domnului Mircea Timofte.
Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator