5 paturi de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Iași

Începând de miercuri, o nouă unitate a fost inaugurată în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Iași.

Potrivit Ministerului Sănătății, noua unitate dispune de toate spațiile necesare asigurării tratamentului pacienților cu arsuri severe, respectiv 5 paturi pentru mari arși, 5 săli de operație, 5 paturi pentru terapie intensivă intermediară și 10 paturi pentru arsuri mici și medii, maxim 20% din suprafața corpului.

Lucrările de construcție și amenajare ale secției au fost finanțate de Ministerul Sănătății și au valoarea totală de 40 milioane de lei.

Secția inaugurată la Iașia fost dotată cu principalele 34 tipuri de echipamente, respectiv paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, module de infuzie/perfuzie, microscop, dermatom, instrumentar chirurgical, etc.

Valoarea totală a echipamentelor achiziționate este de 11,5 milioane lei.

Pprin programul Băncii Mondiale și cu sprjinul ambasadei Franței și al centrelor de profil din Franța, la începutul anului 2019, 5 cadre medicale de la noul centru din Iași (medici de anestezie – terapie intensivă, chirurgi plasticieni, asistente medicale) au beneficiat de stagii de pregătire în domeniu în centre de mari arși din Franța. De asemenea, a fost agreat cu reprezentanții centrelor de specialitate din Franța ca ulterior operaționalizării centrul să beneficieze de expertiza acestora.

Cele 5 paturi de la Iași se adaugă la cele 18 existente în prezent la Timișoara, București (Spitalele Floreasca și Arși) și Brașov. Mai sunt și 10 paturi la Grigore Alexandrescu.

Spitalul Județean de Urgență Iași

Spitalul Județean de Urgență Iași

Paturi mari arsi - Spitalul Judetean de Urgenta Iasi

Salonul mari arși – Spitalul Județean de Urgență Iași

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator