Ortopedie: Dr. David Alexandru Edelstein despre tratamentul PRP (Plasma Îmbogățită cu Trombocite)

Tratamentul cu PRP (Platelet-Rich Plasma / Plasma Îmbogățită cu Trombocite) este o forma de medicina regenerativa, relativ recent introdusa, care a fost inițial utilizata pe sportivii de performanta.

Potrivit explicațiilor dr. David Alexandru Edelstein, acest tratament este folosit atât în afecțiuni ce țin de aparatul locomotor, dar și în domeniul dermato-estetic.

Procedura este relativ simpla și consta în recoltarea a 20 ml sânge de la pacient, centrifugarea sângelui și introducerea în zona lezata a plasmei.

În momentul centrifugării se separa plasma și trombocitele de restul componentelor sangvine. Aceasta plasma o sa conțină dupa cele 5 minute de centrifugare de 2 pana la 10 ori mai multe trombocite. Acestea au în componenta lor proteine numite factori de creștere, ce au rolul de a accelera cele 3 etape ale vindecării: etapa inflamatorie, cea de proliferare celulara și cea de remodelare a țesutului. Putem trata astfel o serie larga de patologii precum: epicondilitele, tendinitele, fasciitele plantare sau condropatii incipiente, folosind un produs auto-log și astfel eliminând riscurile asociate cu injectarea de substanțe străine.
– dr. David Alexandru Edelstein, medic ortoped

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.