Ortopedie: Dr. David Alexandru Edelstein despre tratamentul PRP (Plasma Îmbogățită cu Trombocite)

Tratamentul cu PRP (Platelet-Rich Plasma / Plasma Îmbogățită cu Trombocite) este o forma de medicina regenerativa, relativ recent introdusa, care a fost inițial utilizata pe sportivii de performanta.

Potrivit explicațiilor dr. David Alexandru Edelstein, acest tratament este folosit atât în afecțiuni ce țin de aparatul locomotor, dar și în domeniul dermato-estetic.

Procedura este relativ simpla și consta în recoltarea a 20 ml sânge de la pacient, centrifugarea sângelui și introducerea în zona lezata a plasmei.

În momentul centrifugării se separa plasma și trombocitele de restul componentelor sangvine. Aceasta plasma o sa conțină dupa cele 5 minute de centrifugare de 2 pana la 10 ori mai multe trombocite. Acestea au în componenta lor proteine numite factori de creștere, ce au rolul de a accelera cele 3 etape ale vindecării: etapa inflamatorie, cea de proliferare celulara și cea de remodelare a țesutului. Putem trata astfel o serie larga de patologii precum: epicondilitele, tendinitele, fasciitele plantare sau condropatii incipiente, folosind un produs auto-log și astfel eliminând riscurile asociate cu injectarea de substanțe străine.
– dr. David Alexandru Edelstein, medic ortoped

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator