OMS a anunțat că epidemia 2019-nCoV este o „urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, joi seară, că epidemia 2019-nCov este o urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional.

În aceste momente are loc întâlnirea Comitetului de Urgență din cadrul OMS.

O conferință de presă este transmisă live la această oră.

Jurnalistul Vlad Mixich precizează că „singurele surse de încredere în privința cifrelor pe acest subiect sunt cele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății și de cele două centre de control al bolilor din Europa (ECDC) și din Statele Unite (CDC)”.

Comisia OMS care a luat această decizie este formată din 21 de epidemiologi și medici infecționiști reputați, de pe toate continentele.

Vlad Mixich atrage atenția că decizia nu trebuie să stârnească teamă, cu atât mai mult cu cât în regiunea noastră nu s-a înregistrat niciun caz.

„Să nu uităm că în Europa sunt înregistrate doar 10 cazuri, niciunul în Europa de Est. Cei care răspândesc panică în astfel de situații sunt inconștienți și la fel de periculoși ca virusul în sine”, spune Vlad Mixich.

Resurse utile

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Medici din Cluj, Timisoara și Iași vor participa la un training comun cu colegii din Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” | Medic24 - 2020-01-31 10:20:14

[…] Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, joi seară, că epidemia 2019-nCov este o urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional. […]