O singură universitate românească de medicină prezentă în topul World University Rankings 2020

UMF Iași este singura universitate medicală din România prezentă în topul World University Rankings 2020.

Times Higher Education a publicat luna trecută clasamentul World University Rankings 2020, în care sunt prezente 1.400 de universități din 92 de țări.

Din România, doar 9 universități sunt prezente în clasament. Singura universitate de medicină este Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

„Această poziție onorantă, într-unul dintre cele mai importante topuri ale universităților din lume, reflectă activitatea didactică și de cercetare a întregii comunități academice a Universității”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Celelalte 8 universități românești aflate în clasamentul World University Rankings 2020 sunt: Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București (ASE) și Universitatea de Vest din Timișoara.

Pentru realizarea clasamentului s-au analizat 13 indicatori de performanță, grupați în 5 domenii:

  • Procesul educațional și mediul de predare (30%)
  • Cercetare – volum, venituri și reputație (30%)
  • Citări – cercetare (30%)
  • Internaționalizare –studenți, cadre didactice, parteneri internaționali (7,5%)
  • Venituri din industrie – transfer de cunoștințe spre mediul socio-economic (2,5%)

Topul poate fi consultat în întregime aici.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator