Ministerul Sănătăţii: În cazul tânărului din Bacău sosit din China nu este vorba despre infecţie cu coronavirus

Tânărul din Bacău adus luni la Institutul ”Matei Balş” din Capitală cu suspiciune de coronavirus, după ce în urmă cu câteva zile revenise din China, nu este infectat. El are gripă, iar marţi va fi externat, urmând să se trateze în ambulatoriu.

”Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Bals” . Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgentă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Bals” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecţiuni virale. Pacientul a fost testat şi a avut rezultate pozitive pentru gripă şi adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, a anunţat marți dimineață Ministerul Sănătăţii.

Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi urmând să continue tratamentul în ambulatoriu.

Tânărul de 24 de ani studiază în China şi a venit în Bacău în urmă cu opt zile. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, acesta a acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. Pentru siguranță, el a fost transportat ulterior în București pentru teste suplimentare.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, s-a referit luni la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

Ministerul Sănătătii reaminteşte tuturor unitătilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătătii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică-Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator