Lider de sindicat: 4 medici de la Institutul Matei Balș au demisionat marți

Patru medici de la Institutul Matei Balș din București și-au anunțat marți demisia, în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat Viorel Husanu, liderul sindicatului Sanitas București.

Sindicatele din sănătate i-au adresat ministrului Sănătăţii un document în care cer sporuri între 55% şi 85% din salariu şi pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar ce tratează pacienţii cu coronavirus, invocând prevederile legale referitoare la personalul care participă efectiv la limitarea unor epidemii deosebit de grave.

Conform liderilor sindicatelor, medicii și personalul auxiliar sanitar pot beneficia în mod legal de acest spor, „în vederea compensării financiare a riscurilor asumate”.

Aceleaşi sporuri sunt solicitate şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică care fac anchete epidemiologice şi care iau contact cu posibili subiecţi infectaţi.

„Am depus catre cele doua Comisii de Sanatate din Parlamentul Romaniei un material privind modificarea Legii Salarizarii precum si a Regulamentului de sporuri care ar da posibilitatea de a rezolva inechitatile din sistem. Din ce stiu eu, numai astazi si-au dat demisia de la Matei Bals 4 salariati. S-au scos posturi la concurs si nu sunt doritori. Oare de ce? Propunerea Sanitas Bucuresti de modificare a actelor normative mentionate mai sus cred ca ar trebui urgent discutata! Acum avem nevoie de sustinerea dumneavoastra, domnilor parlamentari”, a comunicat Viorel Hușanu, liderul Sindicatului Sanitas București.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator