Invitație adresată asociațiilor care reprezintă pacienții cu amiotrofie spinala

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a adresat o invitație la dialog către toate asociațiile care reprezintă pacienții cu amiotrofie spinala.

Conducerea CNAS îi așteaptă pe reprezanții asociațiilor bolnavilor de amiotrofie spinală pe 14 octombrie 2019, ora 9.00, la o întâlnire pe tema accesului pacienților la tratamentul cu medicamentul nusinersen.

Decizia CNAS vine în urma unor informări transmise insituției din partea unor pacienți cu amiotrofie musculară spinală, prin care se comunică intenția de a organiza un protest în fața sediului instituției în data de 14 octombrie.

“Am discutat cu mai multe asociații de pacienți pe acest subiect, dar se pare că nu cu toate. Invitația de luni are scopul de a oferi detalii pacienților privind accesul la acest tratament tuturor celor interesați. Am ales sa organizez această întâlnire cu o oră înaintea protestului, astfel încât să nu împiedic desfășurarea lui, dar să mă asigur că cei care doresc să protesteze știu foarte bine care este intenția CNAS și cunosc în detaliu situația. Sper ca toate asociațiile interesate să dea curs acestei invitații. De altfel, dacă există și alte asociații interesate de acest tratament, vor fi binevenite la întâlnirea de luni”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator