Intervenții de excepție ale chirurgilor din Târgu-Mureș

După o intervenție care a durat 7 ore, medicii mureșeni au refăcut degetele unui copil de 7 ani care suferise un accident.

Pacientul este monitorizat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii şi va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior, acesta va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

„O echipă de medici, formată din Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastică, coordonată de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, duminică după-amiaza, 17 noiembrie, o intervenţie de replantare de degete 2 şi 3 mână stângă, unui copil de 7 de ani, în urma unui accident. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, din judeţul Sibiu. Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes”, au precizat surse din cardul Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureş.

SCJU Târgu Mureş a mai precizat că, în cadrul aceluiaşi compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, în ultimele zile, au mai avut loc mai multe intervenţii salvatoare.

„Echipa de medici de chirurgie plastică este aceeaşi care, în data de 7 aprilie, coordonată tot de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat o intervenţie de replantare de braţ unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. Tot în cursul serii de duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a ajuns un tânăr de 28 de ani din judeţul Harghita, care a suferit un accident de căruţă, fiind adus cu defect complex de hemi-faţă stângă. În acest moment, pacientul este internat în cadrul Secţiei Clinice ATI, iar în momentul în care starea generală va permite, este în aşteptarea unei intervenţii de reconstrucţie a hemi-feţei stângi”, a precizat SCJU Târgu Mureş.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator