Iași: Aparat ultraperformant de rezonanţă magnetică SIEMENS MAGNETOM la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Dr. Iacob Czihac

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Dr. Iacob Czihac din Iași a fost dotat, recent, cu un cu aparat ultraperformant de rezonanţă magnetică SIEMENS MAGNETOM AERA 1.5 T, an fabricaţie 2019.

Acest aparat se deosebește de aparatul RMN convenţional prin: rezoluţie înaltă și calitatea superioară a imaginilor,scurtarea timpului pe segment la 10 minute şi reducerea zgomotului în timpul investigație cu până la 95%.

Spitalul Clinic Militar de Urgență Iași își propune să ofere servicii ireproșabile prin competențe profesionale deosebite și tehnologii de ultimă generație, să promoveze bunele practice medicale și să implementeze tehnologiile inovatoare, să trateze orice pacient ca fiind cel mai important și personalul medical să-și canalizeze energia pentru a preveni, a diagnostica, a trata și a oferi îngrijiri medicale la standard internaționale, îmbunătățind calitatea vieții pacienților spitalului.

Deasemenea, spitalul are o veche tradiție ca spital clinic, reprezentând baza de formare a viitorilor medici pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, iar în viitor are ca obiectiv creșterea performanțelor în formarea medicilor și asistenților medicali privind învățământul medico-militar.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iaşi este unitatea sanitară cu paturi subordonată Direcției Medicală a Ministerului Apărării Naționale, care acordă servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și are ca misiune de bază asigurarea asistenței medicale de specialitate pentru personalul militar, civil și membrii familiilor acestora din unitățile și formaţiunile militare arondate din județele Botoșani, Iași, Neamţ, Suceava, și Vaslui, din zona de responsabilitate (regiunea de Nord-Est a României), precum și pentru pensionarii militari, veteranii de război și alte categorii de asigurați, potrivit legii.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași este clasificat în categoria a- II-a, cu nivel înalt de competență, conform ordinului Ministerul Sănătății nr. 445/02.04.2013.

Spitalul este încadrat în categoria ACREDITAT, în baza ordinului nr. 190/05.04.2016 al președintelui Autorităţii Naționale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).
Începând cu anul 2019, structura organizatorică aprobată cuprinde două sute paturi pentru spitalizarea continuă, structurată în trei secţii clinice: medicină internă, chirurgie generală şi ATI, respectiv unsprezece compartimente în specialitățile (oftalmologie, ORL, ginecologie, urologie, ortopedie și traumatologie, psihiatrie, neurologie, dermato-venerologie şi microchirurgie reconstructivă, gastroenterologie și cardiologie), zece paturi pentru spitalizare de zi şi un compartiment de primiri urgenţe cu cinci paturi. Din luna august 2019, au fost înfiinţate două compartimente în specialitățile chirurgie orală și maxilo-facială respectiv chirurgie plastică.

Spitalul mai dispune şi de alte structuri, care asigură efectuarea investigațiilor paraclinice sau deservesc secţiile și compartimentele cu paturi, în scopul bunei desfășurări a actului medical (laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, bloc operator, sterilizare, serviciul de anatomie patologică, compartiment de prevenire a infecţiilor asociate asistenței medicale, cabinet de diabet zaharat, nutriţie și boli metabolice, serviciul de medicină operațională, comisia de expertiză medico-militară, farmacie de spital cu circuit închis).

Activitatea profilactică se desfășoară în ambulatoriul integrat și funcţionează cu servicii medicale de specialitate în toate specialitățile medicale din secţiile cu paturi și în plus, în specialitățile: medicina muncii, pneumologie, cabinet psihologic, pediatrie, recuperare medicală și fizioterapie, endocrinologie, cardiologie, nefrologie, gastroenterologie, cabinet medicină dentară și boli infecţioase.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator