Iași: Aflux de pacienți la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Spiridon

La Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe "Sf. Spiridon" Iași numărul pacienților care au necesitat îngrijire medicală s-a triplat în primele zile ale anului.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, vineri, perntru Agerpres, că numărul celor care au venit în ultimele zile la această unitate aproape s-a triplat.

„Pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon anul 2020 a debutat cu un număr mare de pacienţi în fiecare din primele zile ale anului. Au fost între 270 şi 300 de pacienţi pe fiecare 24 de ore. Astăzi am avut, în intervalul orar 07,00 – 13,00, 120 de pacienţi. Şi în anul 2019, care tocmai s-a încheiat, am înregistrat un record de pacienţi. Au fost 94.000, cu 4.000 mai mulţi decât în 2018”, a precizat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit sursei citate, unii dintre cei care au ajuns la UPU în ultimele zile au fost victimele accidentelor provocate de petarde.

„Au fost pacienţi din Iaşi, doi adulţi, unul din Paşcani, unul din Valea Adâncă, 50, respectiv 48 de ani, cu leziuni la nivelul mâinilor. Unul dintre ei avea leziuni la nivelul unui singur deget de la mâna stângă, celălalt trei degete, cu amputaţie de falangă, la nivelul mâinii drepte. Sunt internaţi în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, beneficiază de intervenţie chirurgicală, tratament. Zonele din mână pe care le-au pierdut nu au mai putut fi recuperate, fiind vorba de explozie. Au fost pacienţi care s-au internat în clinica de Oftalmologie sau au fost consultaţi în urgenţă pentru leziuni la nivelul ochilor. Au fost pacienţi din Iaşi, din Neamţ şi din Vaslui. O parte s-au internat cu leziuni traumatice post-explozie de petardă, o parte au fost trataţi şi retrimişi în spitalele judeţene pentru supraveghere şi tratament. Au fost intervenţii şi la copii pentru aceste leziuni post-traumatice, aceştia fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, fără leziuni ameninţătoare de viaţă. Au fost mai multe cazuri de pacienţi care s-au rănit în urma folosirii petardelor, faţă de anul trecut. Impresionant a fost cazul din ultimele zile ale anului 2019 în care cineva şi-a pierdut viaţa, respectiv un bărbat. Se pare că în mod intenţionat, dar acest lucru va fi stabilit de poliţie şi medicină legală”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator