Echipamente medicale pentru blocul operator de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”

Investiţii la blocul operator de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei”.

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat fonduri pentru achiziţionarea a două platforme de electrochirurgie şi a două mese chirurgicale. Valoarea investiţiei este de 841.000 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Cele două platforme de electrochirurgie sunt folosite pentru realizarea de operaţii laparoscopice şi pentru limitarea hemoragiilor din timpul intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi două mese chirurgicale. Prima este o masă de operaţie pentru chirurgie bariatrică, care poate fi folosită şi în cazul intervenţiilor chirugicale la persoanele supraponderale, mai ales că au fost cazuri în care medicii au întâmpinat dificultăţi în astfel de situaţii, iar cea de-a doua este o masă chirurgicală care va fi folosită pentru intervenţii în cazul persoanelor care au suferit arsuri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Platforma de electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii costă 160.000 de lei, platforma de sigilare vasculară şi disecţie ţesuturi cu dublă tehnologie, ultrasunete şi energie are o valoare de 227.000 de lei, masa chirurgicală pentru intervenţii bariatrice are o valoare de 309.000 lei, iar masa de operaţie pentru chirurgie plastică are o valoare de 145.000 de lei. Pentru cele două mese chirurgicale există deja un acord cadru, astfel încat acestea vor intra în dotarea spitalul în câteva săptămâni, iar pentru cele două platforme de electrochirurgie a fost demarată procedura de achiziţie publică.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf.Apostol Andrei” Galati functioneaza cu un numar de 1.222 de paturi, este cea mai mare si mai importanta unitate medicala din judetul Galati si din toata regiunea limitrofa. Institutia deserveste atat pacienti din judetul Galati, cat si din judetele Vrancea, Vaslui, Buzau, Braila si Tulcea, prin Sectii de interes interjudetean cum ar fi : Neurochirurgie, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Orala si Maxilo Faciala, Chirurgie Plastica. Prin sectia de Cobaltoterapie, spitalul deserveste chiar intreaga zona a Moldovei.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator