Detalii incredibile despre criza declanșată de virusul COVID – Cum gestionează autoritățile din China situația

Autoritățile chineze au extins interdicția de circulație instituită în jurul orașului Wuhan, astfel încât aproape 60 de milioane de persoane sunt, în prezent, blocate.

Presa de stat confirmă un total de 1.975 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, respectiv 56 de decese, înregistrate la nivel național până duminică dimineață.

Trei doctori sunt confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, în urma contactului cu pacienții.

doctor-sars-wuhan-coronavirus

Costumele de protecție sunt obligatorii, după ce trei doctori au fost contaminați cu noul coronavirus

China a mărit cordonul sanitar în jurul Wuhan dar și a altor 17 orașe din provincia Hubei, izolând astfel aproximativ 60 de milioane de oameni.

Potrivit AFP, sâmbătă dimineața, rarele mașini care se prezentau la un baraj rutier aflat la circa 20 de kilometri est de centrul acestei capitale provinciale sunt obligate să revină în oraș.

Deoarece „nimeni nu iese”, după cum repetă invariabil un polițist cu vestă galben fluorescent. În interiorul zonei de protecție sanitară, orașul pare părăsit. Festivitățile publice pentru Noul an chinezesc au fost anulate, centrele comerciale au fost închise, cu excepția farmaciilor și a câtorva magazine de cartier.

La spitalele din oraș s-au creat cozi imense, mulți pacienți așteptând pe trotuare, în condițiile în camerele de gardă sunt arhipline.

Două spitale noi în Wuhan. Termen de construcție – 10 zile

Pentru a face față situației, Beijingul a decis construcția a două spitale în Wuhan.

Primul va avea 25.000 de metri pătrați și va avea o capacitate de 1300 de paturi. Termenul de realizare este de 10 zile. La construcția-record vor lucra absolut toți muncitorii disponibili în zonă.

„Am mobilizat toți muncitorii disponibili din Wuhan pentru a lucra în echipe, prin rotație, pentru a asigura munca de construcție 24 de ore din 24”, a declarat Zhang Chongxi, șeful companiei Wuhan Construction.

Potrivit presei de stat, școlile, univeristățile și grădinițele din toată țara rămân închise. Comerțul cu animale vii a fost interzis.

wuhan-blocada-sanitara

wuhan-spital-coronavirus

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator