Coronavirus România: Doua universități de medicină din țară și-au suspendat cursurile

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași au anuntat suspendarea cursurilor.

„Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta”, au anuntat reprezentantii Universității de Medicină si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Aceeași hotărâre au luat și reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași.

​În contextul situației epidemiologice actuale și Hotărârii nr. 6 din 6 martie 2020, a Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, întrunit în ședință extraordinară în data de 8 martie 2020, ora 17.00, a decis următoarele:

I. În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenții. În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru relocarea activităților didactice din spitale.
II. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultățile și specializările se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning.
II.1. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.
II.2. Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning și Problem-Based Learning), în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 și 10 martie 2020 și postat pe site-ul www.umfiasi.ro.
II.3. Sesiunea pentru examenele credit se va desfășura conform programării stabilite.
III. Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcționalizarea tuturor spațiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice și pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.
IV. Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic și mobilitățile studențești de tip outgoing și incoming se suspendă.

Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universității, pe newsletter şi pe pagina oficială de facebook a Universității, pe care vă rugăm să le consultați frecvent. Conducerea UMF Iași invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator