Joi, 21 noiembrie, are loc la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia prima zi a conferinței naționale cu tema Psihiatria românească, între știință și practică.
Între 22 și 23 noiembrie, lucrările conferinței vor avea loc la Palatul Parlamentului din București.
Stimati colegi, vă aşteptăm la o nouă ediţie a “Zilelor Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia” – la 96 de ani de la infiinţarea acestuia. Anul acesta vă propunem o dezbatere despre felul în care profesionistul din sănătatea mintală din România pendulează între dorinţa de a se ralia la cele mai noi descoperiri ale ştiinţei şi necesitatea de a se încadra în limitele organizaţionale şi economico-financiare ce caracterizează practica de zi cu zi a domeniului. O lume în care ne reflectăm în ecranul calculatorului mai mult decât bunicile noastre în oglindă şi în care in loc de cuvinte, folosim gigabiţi, influenţează sănătatea mintală dar şi modul nostru de a o evalua. Într-o astfel de lume riscăm să ramânem în urma PC-ului pe care ne redactăm epicrizele dacă nu adaptăm practica medicală la noile paradigme teoretice. Sperăm ca propunerea noastră de a aduce discuţiile în cotidian şi concret să genereze nu doar idei şi teorii noi ci şi soluţii concrete de dezvoltare a profesiei noastre.Invităm la această discuţie psihiatri, psihologi, asistenţi sociali dar şi medicii de familie şi de alte specialităţi şi pe toţi cei interesaţi de sănătatea mintală. Va mulţumim anticipat pentru prezenţa Dumneavoastră activă si vă aşteptăm cu drag.
– Dr. Andrian Tîbîrnă, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”
Inaugurat în anul 1923 în Bucuresti, ca un spital de nivel european si cel mai mare din România, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” impune continuu în România, de aproape un secol progresul medical, stiintific si universitar în psihiatrie. De aceea, spitalul reprezinta astazi o unitate de referinta în domeniu, care aliniaza psihiatria româneasca la standardele moderne europene si internationale. Serviciile de sanatate publica – pentru adulti, copii, adolescenti si vârstnici – sunt asigurate de clinici si sectii de psihiatrie si sanatate mintala, de compartimente de psihiatrie comunitara, reintegrare psiho-sociala, psihoterapie, alcoologie, tulburari cognitive, de cabinete specializate pentru servicii medico-chirurgicale si expertiza, camera de garda si laboratoare de analiza etc. Fiind un spital public profilat pe psihiatrie, desfasoara învatamântul universitar si postuniversitar de stat de psihiatrie în cadrul celor 4 Catedre specializate din Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, iar prin Compartimentele de cercetare promoveaza competitiv psihiatria româneasca si imaginea Spitalului la nivel international.
Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.