China: Cazuri de pneumonie cu etiologie necunoscută

Au fost raportate cazuri de penumonie cu etiologie necunoscută, suspectate a avea legătură cu virusul SARS.

La 31 decembrie 2019, biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din China a fost informat despre apariția unor cazuri de pneumonie cu etiologie necunoscută în orașul Wuhan, provincia Hubei din China.

Începând cu 3 ianuarie 2020, autoritățile naționale din China au raportat la OMS 44 de pacienți cu pneumonie de etiologie necunoscută. Din cele 44 de cazuri raportate, 11 sunt grav bolnavi, în timp ce restul de 33 de pacienți sunt în stare stabilă.

Agentul cauzal nu a fost încă identificat sau confirmat. La 1 ianuarie 2020, OMS a solicitat informații suplimentare autorităților naționale pentru a evalua riscul.

Autoritățile naționale raportează că toți pacienții sunt izolați și primesc tratament în instituțiile medicale din Wuhan. Semnele și simptomele clinice sunt în principal febră, cu câțiva pacienți cu dificultăți de respirație, iar radiografiile toracice prezintă leziuni invazive ale ambilor plămâni.

Pe baza informațiilor preliminare de la autoritățile chineze, nu a fost raportată nicio dovadă de transmitere semnificativă de la om la om și niciun fel de infecții ale lucrătorilor din domeniul sănătății.

Wuhan este unul din cele mai populate orașe din China, cu o populație de aproximativ 11 milioane de locuitori.

În pofida asigurărilor oferite, duminică, 5 ianuarie 2020, presa locală a raportat primul caz suspect în Singapore și mai mulți pacienți au fost internați în Hong Kong, cu simptome asemănătoare.

Se suspectează o posibilă reizbucnire a SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome)

Coronavirusul SARS-CoV agentul patogen al sindromului respirator sever acut.

Coronavirusul SARS-CoV agentul patogen al sindromului respirator sever acut.

Potrivit surselor medicale din China, focarul de pneumonie atipică este suspectat a avea legătură cu SARS, virusul gripal care a ucis sute de persoane în urmă cu un deceniu.

O echipă de experți ai Comisiei Naționale de Sănătate au fost trimiși marți la Wuhan, în provincia centrală a Chinei din Hubei, și „desfășoară în prezent lucrări relevante de inspecție și verificare”, a informat CCTV.

SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) este o boală care afectează sistemul respirator al omului, indusă de virusul SARS. Între noiembrie 2002 şi iulie 2003 a existat un început de posibilă pandemie, cu 8.422 de cazuri de infecţie şi 916 morţi confirmate. În câteva săptămâni, boala s-a transmis din Hong Kong în 37 de alte ţări. Ultima infecţie observată a avut loc în iunie 2003.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Pentru a evita o nouă epidemie, China blochează un oraș de 11 milioane de locuitori . Ultimele informații despre virusul „Wuhan” | Medic24 - 2020-01-23 12:12:54

[…] ce, timp de o lună, regimul comunist chinez a încercat să minimizeze temerile legate de virusul care a apărut în oraşul Wuhan, după presiune internaţională din partea mai multor epidemiologi şi a Organizaţiei Mondiale a […]