Ce cauzează acneea din diferite părţi ale feţei?

Suferi de acnee? Zona de pe faţă în care acneea se instalează spune multe despre ceea ce se întâmplă în corpul tău. Nu întotdeauna cauzele acneei sunt hormonale, iar în unele cazuri, aceasta poate apărea din cauza unor probleme interne ale organismului.

Potrivit specialiştilor de la clinica SKiN MedSpa Bucureşti, cartografierea feţei poate fi cheia problemelor pielii şi a problemelor interne ale corpului. Populară în medicină antică chineză, tehnica se concentrează pe diferite zone ale feţei. Analizând locul în care se manifestă acneea, medicii pot determina mai uşor cauza acesteia.

Zona frunţii

Acneea instalată pe frunte poate fi cauzată de o serie de motive, inclusiv probleme digestive legate de intestinul subţire, ficat, nivel ridicat de stres, somn neregulat, regim alimentar dezechilibrat sau chiar ca reacţia la un produs cosmetic pentru îngrijirea părului.

Zona din jurul ochilor

Punctele negre şi coşurile din jurul ochilor pot fi cauzate de o circulaţie slabă, probleme ale vezicii biliare sau diete bogate în grăsimi, alimente procesate sau alcool. Aportul de apă este esenţial, precum şi atenţia la alimentaţie.

Zona nasului

Dieta precară, constipaţia, balonarea, dezechilibrul gastro-intestinal, indigestia şi circulaţia deficitară a sângelui pot fi cauzele acneei din zona nasului. Consumă alimente bogate în vitamina B şi evită-le pe cele foarte condimentate pentru a scăpa de punctele negre şi de coşurile din regiune.
Zona obrajilor

Acneea instalată în zona obrajilor poate fi cauzată de probleme pulmonare, hepatice, stomacale, de un regim alimentar prea hipercaloric, dar şi de stres. Un alt factor îl poate reprezenta şi o igienă precară. Atenţie la periile de machiaj şi la feţele de perne cu bacterii dar şi la dispozitivele de tip dermapen sau dermaroll folosite în casă!

Zona buzelor

Constipaţia şi excesul de alimente prăjite şi condimentate sunt câteva dintre cauzele acneei din zona buzelor. Acneea din jurul gurii poate fi, de asemenea, o reacţie la unele produse de îngrijire dentară.

Zona bărbiei

Acneea din această zonă poate fi rezultatul unor probleme hormonale, ginecologice sau a unui dezechilibru renal. Bea multă apă şi mănâncă alimente bogate în omega-3 pentru a menţine echilibrul hormonal.

Zona urechilor

Urechile sunt legate de rinichi. Dacă aceştia nu funcţionează corect sau nu primesc substanţe nutritive şi apă suficientă, pot apărea coşuri mari şi persistente în zona urechilor. Pentru a evita acest lucru, se recomandă să bei multă apă şi să eviţi excesul de cofeină şi sare.

Cum poţi trata acneea de pe faţă? Înainte de a începe orice tip de tratament pentru acnee, este indicat să te prezinţi la un consult dermatologic pentru a evalua de care tip de acnee suferi şi ce tratament ţi se potriveşte.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator