București: A crescut numărul copiilor cu alergii severe

Potrivit datelor oficiale, 64 de părinți din aproximativ 9100 au depus, de la începutul anului școlar, documente care confirmă alergiile severe de care suferă copiii lor.

Dintre aceștia, 24 dintre au solicitat injectoare cu adrenalină (EpiPenuri) pentru a fi utilizate, la școală, în caz de șoc anafilactic. În anul școlar precedent, au fost doar șase solicitări în acest sens.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) în colaborare cu Asociația Română de Educație în Alergii și cu susținerea Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar a inițiat în luna mai o serie de workshopuri intitulate ”Și Copiii Alergici au Dreptul la Educație”, unde personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară a fost instruit pentru a interveni rapid în cazul în care un copil cu alergie suferă un șoc anafilactic.

În București se asigură achiziționarea de injectoare cu adrenalină și, pentru a avea o evidență clară a numărului de copii cu alergii, părinții sunt încurajați să declare medicului din cabinetul școlar dacă au un copil cu alergie alimentară severă.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator