Autoevaluarea activității Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Florentina Ioniţă-Radu, a prezentat vineri misiunile instituţiei medicale, activităţile şi obiectivele de performanţă.

Autoevaluarea activității Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a avut loc miercuri, 19 februarie, în prezența d-nei Simona Cojocaru, Secretar de stat și Șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale din Ministerul Apărării Naționale și a domnului General maior dr. Florin Jianu, Șeful Direcției Generale Finaciar-contabile.

Generalul-maior Florentina Ioniţă-Radu, comandantul SUUMC, a prezentat misiunile instituției medicale, activităţile şi obiectivele de performanţă stabilite pentru perioada evaluată, precum și obiectivele stabilite pentru anul în curs, accentuând necesitatea elaborării şi implementării unor proiecte strategice de dezvoltare a infrastructurilor critice, specifice medicinei militare (investiţia în resursa umană, tehnologie modernă şi IT, capabilităţi privind logistica şi clădirile, cercetare-dezvoltare şi inovare).

În mesajul său, doamna Simona Cojocaru, Secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, a felicitat personalul SUUMC pentru rezultatele obținute în anul 2019, și a asigurat că Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, instituția-fanion a medicinei militare din România, va beneficia de tot sprijinul conducerii M.Ap.N. în asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură, pentru condițiile de muncă ale personalului medical, astfel încât SUUMC să poată oferi pacienților militari și civili servicii la standarde europene și NATO.

pe parcursul anului 2019, SUUMC a derulat mai multe campanii de educaţie pentru sănătate – „Medicina pe înţelesul tuturor”, „Iubeşte-ţi inima”, „Bisturiu la feminin”, „Pentru că ne pasă” – pentru care au fost realizate peste 350 de articole şi 15 materiale video.

De asemenea, au fost organizate evenimente ştiinţifice – „Congresul balcanic de medicină militară”, „Bucharest PancreaticFest 2019″”, workshopuri: ”Diagnosticele de nursing”, „Cardiologie 3D avansată”, „Situaţii de urgenţă în bolile sistemice”.

În ceea ce priveşte investiţiile, SUUMC a alocat fonduri pentru modernizarea/reamenajarea pavilioanelor, saloanelor, cabinetelor medicale şi a blocurilor operatorii.

Totodată, instituţia a alocat 65.500.000 lei pentru achiziţionarea de 960 de tipuri de echipamente medicale şi tehnice (sistem angiograf monoplan, CT 128 secţiuni, sistem de revascularizare cardiacă prin unde de şoc, aparat de radiologie digital cu radioscopie etc.).

Serviciile medicale oferite au înregistrat în 2019 o creştere de 21,56%, inclusiv la Unitatea de Primiri Urgenţe unde au fost 39.128 de prezentări.

Potrivit sursei citate, în sesiunea de admitere în rezidenţiat din decembrie 2019, un număr de 93 de medici rezidenţi militari şi civili au ales să desfăşoare stagiile de rezidenţiat în cadrul clinicilor din Spitalul Militar Central.

În anul 2020, se continuă proiectele de investiţie în resursa umană, pentru pregătirea profesională prin desfăşurarea de către medicii militari aflaţi în pregătire prin rezidenţiat a unor stagii de pregătire în specialitate în spitale militare din străinătate, universitare, recunoscute pe plan internaţional, conform curriculei de pregătire aprobate de Ministerul Sănătăţii, urmând ca ulterior aceste stagii să fie echivalate în România.

Totodată, se vor adăuga la pregătirea prin rezidenţiat a unor module de pregătire suplimentare în domeniul medicinii operaţionale.

În ceea ce priveşte digitalizarea medicinei, se continuă demersurile pentru: implementarea Sistemului Informatic de Telemedicină al Apărării (SITA), proiect elaborat de către Agenţia de Telemedicină, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul SUUMC, în colaborare cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), Studiul de Concept al SITA, continuarea colaborărilor, în calitate de membru instituţional, cu Societatea Internaţională pentru Telemedicină şi eHealth (ISfTeH – International Society for Telemedicine and eHealth).

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator