Antibiotice Iași va înregistra alte 12 medicamente pe piața din Serbia în următorii doi ani

Compania Antibiotice Iași va înregistra în perioada 2020-2021 încă 12 produse pe piața din Serbia, un număpr de 15 medicamente și suplimente alimentare românești fiind deja prezente în țara vecină.

Potrivit reprezentanților companiei, consumatorii sârbi manifestă similitudini în consum și comportamente terapeutice cu piața din România, ceea ce face din țara vecină o piață atractivă pentru producătorii români de medicamente.

“Fapul că Antibiotice a investit mult în ultimii ani pentru obţinerea standardelor internaţionale de calitate ne-a adus recunoașterea în piețele externe. Serbia este o piață de interes pentru noi pentru că manifestă similitudini în consum și comportamente terapeutice cu piața din România. În prezent Antibiotice are înregistrate pe piața Serbiei un număr de 15 produse – medicamente antiinfecțioase pulberi sterile injectabile, medicamente cardiovasculare și suplimente alimentare. Planurile noastre de viitor includ extinderea portofoliului de produse cu accent pe terapeutica antiinfecțioasă tratată în spitale, preparate dermatologice și o gamă de medicamente destinate Sănătății Femeii. În acest sens, împreună cu partenerul nostru din Serbia am evaluat potențialul acestor produse si am stabilit de comun acord un grafic de înregistrări a 12 noi produse pentru perioada 2020-2021”, a declarat Delia Racoveanu, Regional Senior Sales Manager pentru Europa și America.

Medicii sârbi au vizitat sediul Antibiotice din Iași

La invitația companiei Antibiotice, vineri, 29 noiembrie 2019, o delegație din Serbia formată din profesioniști din domeniul sănătății: profesori, doctori, farmaciști, directori de spitale precum și reprezentanți ai celor mai importanti distribuitori din Serbia, a vizitat societatea. Cei 14 membrii ai delegației au avut o întâlnire cu managementul companiei și au vizitat două secții de producție fiind direct interesati de portofoliul de produse, de cunoașterea proceselor de fabricație a medicamentelor pe care le recomandă zilnic pacienților din Serbia, de investiții și de perspectivele de dezvoltare ale portofoliului de produse.

“Ne-am propus ca prin această vizită la Antibiotice să promovăm produsele companiei și implicit imaginea Antibiotice, o companie farmaceutică românească, în rândul prescriptorilor, distribuitorilor și autorităților din Serbia. Din anul 2016 reprezentăm în mod exclusiv interesele comerciale ale Antibiotice în Serbia și ne dorim, prin creșterea gradului de cunoaștere și promovare să ne dezvoltăm împreună pe această piață. Aceasta este cea de-a doua vizită a unei delegații de reprezentanți ai sistemului medical din Serbia la Antibiotice, prima a avut loc în anul 2017. Ne propunem ca anual să aducem câte o echipă de 15-20 profesioniști la Antibiotice pentru a cunoaște cu adevarat ce înseamnă această fabrică de medicamente și a spori astfel încrederea în produsele sale”, a declarat d-ul Adam Frenc, proprietar ATB Pharma (Serbia).

Cunosc produsele Antibiotice și faptul că am această oportunitate de a vedea cum sunt fabricate este interesant pentru mine. Sunt o persoana căreia ii place să fie informată, însă contactele directe sunt foarte importante și acesta este modul prin care putem face ca viitorul să fie mai bun. M-a impresionat rigoarea și modul cum sunt respectate procedurile în procesul fabricației. Totul este sigur și-ți dă un sentiment de încredere
– prof. dr. Dejan Sakac, medic cardiolog la Institutul de boli cardiovasculare din Novi Sad-Vojvodina (Serbia)

vizita-profesionisti-sanatate-serbia-antibiotice-iasi-2019

Exporturile Antibiotice – 8,6% creștere în primele 9 luni 2019

Potrivit rezultatelor anunțate de companie în luna noiembrie, exportul realizat de Antibiotice Iași în perioada ianuarie-septembrie 2019 a fost de 97,24 milioane lei, cu 8,6% mai mare comparativ cu nivelul planificat pentru această perioada a anului 2019 prin bugetul de venituri și cheltuieli.

Creștere consolidată a vânzărilor cu 32% în teritoriile cu reprezentanțe proprii

Orientarea constantă spre facilitarea accesului unui număr cât mai mare de pacienți la produsele din portofoliul Antibiotice, a determinat compania să-și creeze o rețea de reprezentanțe comerciale în Republica Moldova, Vietnam, Ucraina și Serbia (Office). Prin aceste reprezentanțe Antibiotice urmarește înregistrarea unui portofoliu de medicamente antiinfecțioase destinat consumului în spitale, o politică adaptată de preț la specificul fiecărei piețe și un parteneriat solid cu distribuitori locali. Astfel, aproximativ 50% din valoarea exportului de produse finite se realizează în aceste teritorii.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, vânzările pe aceste patru piețe au înregistrat o creștere cu 32% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018.

nistatina-antibiotice-iasi

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator