Antibiotice Iași ajută Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”

Compania producătoare de medicamente Antibiotice anunță donații pentru Institutul Matei Balș și pentru mai multe spitale din județul Iași.

Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București, principalul pol pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, va primi din partea Antibiotice Iași suma de 250.000 lei. De asemenea, 50.000 lei se vor duce către Institutul Regional de Oncologie Iași.

“În acest context pandemic cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, se impun măsuri excepționale. Suntem un producător român de medicamente și vom avea întotdeuna grijă de români iar acum, ne exprimăm întreaga disponibilitate să ajutăm sistemul de sănătate să procure resursele necesare pentru a face față suprasolicitărilor ce vor urma. Antibiotice la momentul de față nu a întrerupt procesele de fabricație și își propune să asigure cu medicamente orice solicitare venită din partea spitalelor din toată țara, mai ales dacă acestea se confruntă cu rupturi de stoc pentru medicamente de urgență”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Compania Antibiotice anunță donații pentru șapte spitale ieșene

Printr-un gest de solidaritate față de semeni cât și față de personalul medical din spitale ce depune eforturi deosebite pentru sănătatea oamenilor și prevenirea răspândirii pandemiei cu Coronavirus (COVID-19), compania Antibiotice Iași va face donații pentru șapte spitale ieșene până la data de 21 martie. Este vorba de un ajutor financiar de 300.000 lei și medicamente puse la dispoziție în funcție de necesitățile fiecărui spital.

„Solidaritatea, în această perioadă deosebit de dificilă, cu cei care fac tot ceea ce le stă în putință pentru a avea grijă de viețile noastre, este un gest vital și uman. Știm că resursele spitalelor sunt limitate acum, când cheltuielile pentru medicamente și materiale sanitare de protecție atât de necesare au crescut considerabil. Cu toții avem acasă copii, părinți vârstnici, pe care vrem să-i știm în siguranță și să aibă parte de tratament medical adecvat, dacă va fi necesar”, a declarat Ioan Nani, director general al companiei Antibiotice.

Unitățile spitalicești ieșene spre care se vor îndrepta donațiile companiei Antibiotice sunt:

  • Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Cuviosa Parascheva,
  • Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu (spitalul de Neurologie),
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon
  • Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I.M. Georgescu
  • Spitalul Clinic de Pneumologie
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Sfânta Maria
  • Spitalul Clinic Dr. I. C. Parhon

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului și continuarea activitații de producție a medicamentelor, compania Antibiotice a luat toate măsurile pe care le-a avut la dispoziție pentru a proteja sănătatea angajaților: organizarea lucrului de acasă a personalului indirect productiv, limitarea accesului persoanelor străine pe platformă, dezinfecții periodice ale spațiilor comune, controale medicale zilnice efectuate de cadrele medicale proprii etc.

„Urmărind cu stricteţe indicaţiile transmise de autorităţi, contribuim fiecare dintre noi la rezolvarea cu consecințe mult mai reduse, această problemă de sănătate care ne afectează pe toți”, a completat Ioan Nani.

În acest mod, producătorul de medicamente Antibiotice Iași se alătură tuturor celor care susțin comportamentul responsabil față de siguranța, sănătatea și viețile semenilor.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator