Acordul Bianual de Cooperare între Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și Hans Kluge, director general al Biroului Regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății au semnat, 7 aprilie 2020, Acordul Bianual de Cooperare între Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății –Biroul Regional Europa, într-o ceremonie oficială găzduită de Administrația Prezidențială

Documentul reprezintă cadrul de colaborare între cele două instituții pentru anii 2020-2021 și stabilește prioritățile de colaborare pentru această perioadă, care vizează îmbunătățirea accesului la medicamente esențiale, vaccinuri, diagnostice și dispozitive pentru asistența medicală primară, pregătirea pentru urgențe medicale și răspunsul la aceste urgențe, promovarea cadrelor sănătoase și a politicilor de sănătate în toate domeniile.

În cadrul Acordului de Colaborare Bianual, România primește sprijinul experților OMS în maximizarea oportunităților de promovare a sănătății populației și reducerea inegalităților de sănătate, prin adoptarea unei abordări intersectoriale, de sănătate în toate politicile.

“Semnarea Acordului Bianual reprezintă de fiecare dată un moment important pentru sănătatea publică din România. Doresc să vă mulțumesc Domnule Președinte Klaus Iohannis, dumneavoastră personal, dar si Administrației Prezidențiale pentru găzduirea acestui eveniment, pentru sprijinul constant și grija manifestată față de sistemul sanitar. Vreau să asigur conducerea Biroului Regional OMS de deschiderea mea pentru dialog și de colaborarea totală a Ministerului Sănătății, a Guvernului din care fac parte. Mulțumesc pentru sprijinul constant al Biroului OMS pentru Europa, atât pentru combaterea pandemiei COVID 19, cât și pentru rezolvarea altor provocări cu care se confruntă sistemul sanitar românesc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator