A doua tranșă de vaccin antigripal va fi livrată pe 10 noiembrie

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat în cadrul ședinței de astăzi că cea de a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe 10 noiembrie, urmând ca ultima tranșă de vaccin antigripal să ajungă la începutul lunii decembrie.

Victor Costache şi-a preluat oficial, joi, mandatul de ministru al Sănătăţii, în prezența premierului Ludovic Orban. Acesta a anunţat „toleranţă zero” faţă de corupție și față de numirile în posturi făcute pe alte criterii decât cele ce țin de competență.

„Ne gândim împreună cu colegii să introducem un sistem adevărat de evaluare, care va fi aplicat la concursurile de manageri şi pentru manageri, cât şi pentru personalul medical care dă astfel de concursuri. Ştim foarte bine că există simulacru de concursuri, ştim foarte bine că se fac numiri politice şi cel puţin în domeniul sănătăţii mi se pare foarte grav”, a spus Victor Costache.

Legat de vaccinuri și medicamente, ministrul spune că procedurile vor fi demarate din timp și nu vor mai exista crize.

„Vom încerca să optimizăm acest sistem şi la anul să nu mai vorbim de o criză a vaccinului. Procedurile trebuie demarate din timp şi nu trebuie să ajungem în situaţia asta şi, evident, cei responsabili să înveţe din greşelile care s-au făcut”, a precizat ministrul Sănătăţii, care a menţionat că în luna octombrie a fost livrată prima tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator