2019-nCov: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” are achiziționate 1000 de kituri pentru diagnosticare rapidă

Ministrul sănătății, Victor Costache a declarat vineri că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus in spațiul european.

Acesta a participat duminică la Comandamentul pentru situații de urgență convocat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2% și 4%, față de aprox.17% cât a fost în 2009 în cazul gripei A1H1. În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” are achiziționate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte. De mâine, alte două spitale de boli infecțioase din Iași și Cluj Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri” , a spus Victor Costache

Ministrul Sănătății a mai subliniat că au fost luate măsuri la nivel național pentru prevenirea și limitarea acestei infecții, iar începând de săptămâna viitoare, personal suplimentar din cadrul direcțiilor de sănătate publică va sprijini poliția de frontieră.

În cadrul comitetului s-a hotărât realizarea mai multor achiziții de echipament medical, de protecție, izolete, dezinfectant și echipamente de transport pentru constituirea unor stocuri de urgență.

Ministerul Sănătății a anunțat că păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator