Boala ficatului gras non-alcoolic (BFGN). Ateliere EMC pentru medici

Societatea Națională de Medicina Familiei vă invită să participați la atelierele organizate în cadrul programului educațional pentru creșterea nivelului de informare a medicilor de familie asupra bolii ficatului gras non-alcoolic, BFGNA.

Atelierele sunt creditate cu 6 EMC de către Colegiul Medicilor din România și sunt susținute de către formatori acreditați de Societatea Națională de Medicina Familiei.

Potrivit anuntului publicat in aceasta dimineata de SNMF, programul atelierelor este următorul:

Oras Data Lectori
București 8 noiembrie 2019 Dr. Udrescu Mihaela
Craiova 15 noiembrie 2019 Dr. Dogaru Carmen-Adriana
Cluj-Napoca 22 noiembrie 2019 Dr. Dascăl Ana
București 29 noiembrie 2019 Dr. Udrescu Mihaela
Iași 6 decembrie 2019 Dr. Deleanu Anca
București 13 decembrie 2019 Dr. Udrescu Mihaela

La finalul evenimentului, participanții vor primi mapa de curs și certificatul de participare. Locurile sunt limitate la 25 de participanti / atelier iar participarea este gratuita.

Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un mesaj cu numele, prenumele, numărul de telefon și atelierul ales, la adresa ligiamos@yahoo.com

Ce este Boala hepatică grasă non-alcoolică

Boala hepatică grasă non-alcoolică este un termen generic pentru o serie de afecțiuni hepatice care afectează persoanele care nu abuzeaza de consumul de alcool. După cum sugerează și numele, principala caracteristică a bolii este o cantitate prea mare de grăsimi stocata în celulele hepatice.

Boala este din ce în ce mai frecventă în întreaga lume, în special în țările occidentale. În Statele Unite, este cea mai frecventă formă de boală hepatică cronică, care afectează aproximativ un sfert din populație.

Unii indivizi cu BFGN pot dezvolta steatohepatită nonalcoolică, o formă agresivă a bolii hepatice grase, care este marcată de inflamația hepatică și poate progresa spre ciroză și insuficiență hepatică.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator